VAD ÄR DETALJERANDE?

Det fungerar i detalj, steg för steg.

Rengöring, polering och underhåll som syftar till att estetiskt och strukturellt bevara finishen på de mest olika inre och yttre ytorna på motorcyklar, lastbilar och personbilar.

Metall, tyg, trä, läder, plast, gummi. Varje material motsvarar exakta procedurer och specifika produkter, designade, studerade och utvecklade av ren passion och teknisk forskning, med målet att få oöverträffade resultat.

Vad betyder detaljering för oss? Förbättrad prestanda, optimerade resultat och minimerad tid för att uppnå dem. Av den anledningen innebär InnovaCar, med hjälp av Fra-Ber: s nya detaljlinje, att delta i upptäckten av de nya horisonter som endast den senaste patenterade tekniken kan ha tillgång till.

DETALJERANDE STEG.

Tekniker, utrustning, produktmängder och uppsatta mål kan ändras utifrån det specifika fallet. Det enda som förblir konstant är de fem stegen i detaljarbetet:

Tvättning.

Sanering.

Putsning.

Skydd.

Underhåll.

Det noggranna utförandet av vart och ett av dessa steg möjliggör efterföljande större effektivitet och hållbarhet över tid.

1. Tvätt.

Det första steget är noggrann tvättning av de inre och yttre ytorna för att eliminera olika typer av rester och ytföroreningar (vägsmuts, insektsrester, ytliga föroreningar etc.). Ingen yta lämnas kvar och inget tillbehör glöms bort: glas, däck, förkromning men även läder- och plastinteriörer och lister rengörs noggrant för att förbereda en perfekt arbetsbas.

I Fra-Ber implementerar vi en tvåstegsprocess som kallas ”dubbelrengöring”, som börjar med en förtvätt med vår SP1-förtvätt, vilket eliminerar envis smuts som kan skada ytorna om mekanisk åtgärd blir nödvändig. Som ett resultat är det möjligt att rengöra och ta bort eventuella föroreningar och organisk smuts med en handske, en svamp, etc. med S2 Foamy -schampo.

Det finns alltid en konstant: största uppmärksamhet på ytorna som vi arbetar på.

Läs mer, läs också:

Förtvätt och användbar information om vatten.

Tvätt med två hinkar.

Tvättas med skumlans.

Vattentygstekniken och vattenslöjan.

Torkning.

2. DEKONTAMINERING.

Trots att de ofta försummas är dekontaminering förmodligen de viktigaste stegen i processen, eftersom det tillåter oss att få en yta som är bättre kapabel att rymma de efterföljande behandlingsstegen.

Dess uppgift är att agera på rester som hartser, järn, tjära, lim eller oxidation som tvättfasen inte kunde eliminera och som gör ytan något slät och silkeslen.

Resultatet? En vacker, lysande bil som ser ut att ha precis lämnat löpande band.

Läs mer, läs också:

Kemisk sanering.

Sanering med lerstång.

3. POLERING.

Vi ser ofta fordon med ränder, hologram, märken eller annat, även om de redan är polerade. Lika ofta tror man att detta är oundvikligt eller i alla fall normalt. Ingenting kan vara mer sant - du behöver bara använda rätt teknik och rätt produkter.

Polering gör att vi inte bara kan ta bort oxidation och repor, utan också få en perfekt slät, ljus yta som är redo för effektiv behandling.

Om detta steg inte utfördes noggrant och korrekt, skulle även den bästa nanotekniska produkten säkert ge otillfredsställande resultat.

Oavsett om du talar om en bil, en motorcykel, en husbil eller en båt, är det viktigt att först definiera situationen och utveckla den bästa, mest effektiva och snabbaste lösningen baserat på din budget.

4. SKYDD.

Även det bästa arbetet på inomhus eller utomhus ytor kommer att ha en begränsad varaktighet om det inte skyddas.

Valet av behandling att fortsätta beror starkt på dina mål när det gäller hållbarhet, briljans och enkelt underhåll. Baserat på dessa överväganden kan vi välja om vax, en tätningsbehandling eller en (keramisk) beläggning är mer lämplig. Motståndskraft mot UV -strålar, åldrande, luftföroreningar eller vattenföroreningar, smuts och repor? Vi kan bestämma tillsammans tack vare detta mycket anpassningsbara steg!

Läs mer, läs också:

Hur man väljer ett vax, tätningsmedel eller beläggning.

Nanotekniska tätningsmedel.

Metoder för applicering.

5. UNDERHÅLL.

Ditt fordon är behandlat och klart! Men hur länge kommer effekten av behandlingen att pågå?

Att upprätthålla maximal prestanda kommer att handla om några få, enkla och snabba drag, genom några men värdefulla behandlingar med balanserade tvättmedel, smörjmedel med snabba detaljer och känsliga tillbehör.

Följ oss på Facebook